некоректен

некоректен
прил. - невъзпитан, неприличен, невежлив, неучтив, груб
прил. - нелоялен, нечестен, непочтен
прил. - неблагоприличен, нереден, неподобаващ, непристоен

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • груб — прил. недодялан, грапав, необработен, суров прил. примитивен, първичен, първобитен прил. неучтив, невежлив, невнимателен, невъзпитан, нелюбезен, грубоват, възгруб, брутален, некоректен, просташки, дебелашки, селяшки, грубиян, загрубял прил.… …   Български синонимен речник

  • неблагоприличен — прил. неприличен, невъзпитан, некоректен, нахален прил. непристоен, циничен прил. нереден, неподобаващ …   Български синонимен речник

  • невежлив — прил. неучтив, невъзпитан, некоректен, груб, неприличен, нахален …   Български синонимен речник

  • невнимателен — прил. разсеян, небрежен, нехаен, немарлив, непридирчив, разпуснат прил. непредпазлив, по невнимание, неосторожен, необмислен, лекомислен, неволен, несъзнателен прил. невъзпитан, некоректен, груб, неучтив, невежлив, нелюбезен, пренебрежителен прил …   Български синонимен речник

  • невъзпитан — прил. невежлив, неучтив, неблаговъзпитан, некултурен, некоректен, неприличен, груб, нахален прил. вулгарен, прост, непристоен, просташки, циничен прил. навъсен, нацупен, кисел прил. лош, раздразнителен, мрачен прил. лошо възпитан прил …   Български синонимен речник

  • нелоялен — прил. некоректен, непочтен, нечестен прил. неспортсменски, некавалерски …   Български синонимен речник

  • неподобаващ — прил. неподходящ, неподходен, неотговарящ, несъответствуващ, неприспособим, несъобразен, непригоден, несъвместим, неудобен, неуместен прил. недостоен, неприличен, непристоен прил. неблагоприличен, нереден, некоректен …   Български синонимен речник

  • непочтен — прил. безчестен, нечестен, некоректен, нелоялен, недобросъвестен, подкупен, безсъвестен, продажен, недостоен, нечестив прил. непочтителен, неуважителен, неприличен, оскърбителен, обиден прил. косвен, обиколен, уклончив, прикрит, неискрен прил.… …   Български синонимен речник

  • непочтителен — прил. неуважителен, невнимателен, обиден, арогантен, некоректен, дързък, груб, нагъл, оскърбителен, нахален, безочлив прил. подигравателен …   Български синонимен речник

  • неприличен — прил. срамен, непристоен, безсрамен, недостоен, невъзпитан, безочлив, груб, неучтив, непочтен, безчестен, нереден, некоректен прил. циничен, нецензурен прил. вулгарен, прост, просташки прил. неизискан, долен, мръсен прил. непрефинен прил …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”